Ouders

Ouders

Ben je ouder van een kind met een leer- of gedragsstoornis? Loop je tegen problemen aan, of wil je je verdiepen in een bepaald thema? Wij bieden diverse activiteiten aan voor ouders en verzorgers van kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis. 

In onderstaand overzicht vind je alle activiteiten. Klik op een titel voor meer informatie en om te zien wanneer en waar de activiteit wordt aangeboden. 

Zoek je iets wat niet in dit overzicht staat? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.

Agenda

Workshop DCD

01-03-2017 - de Bilt

Basistraining Begrip voor autisme

04-03-2017 - de Bilt

Cursus Ouderpower

07-03-2017 - Leiden

Cursus agenda

Aanbod

Cursus Dyslexie en Engels

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijke taal om te leren. Veel woorden zien er heel anders uit dan ze worden uitgesproken. Balans biedt hulp! Met de oudercursus Dyslexie en Engels leer je je kind helpen bij het leren van de Engelse taal.

Meer informatie

Workshop DCD

In deze workshop ervaar je de impact van DCD op het dagelijks leven. Daarnaast krijg je praktische handvatten om je kinderen goed te kunnen begrijpen en begeleiden.

Meer informatie

Balans/NVA lezing

Elke maand organiseert BalansAcademy een lezing op het landelijk bureau van Balans in De Bilt. Bekijk hier welke thema's je komende maanden kunt verwachten en meld je aan voor de eerstvolgende lezing.

Meer informatie

Lezing Executieve functies en onderwijs

Balans Den Bosch organiseert een lezing over executieve functies in het onderwijs door Anton Horeweg.

Meer informatie

Cursus Ouderpower

In deze oudercursus gaan we met elkaar na waarom pubers en adolescenten uit de doelgroep van Balans zich gedragen zoals ze zich gedragen. We kijken naar de achtergronden van hun gedrag en naar de veranderingen die er in de puberteit en adolescentie bij hen plaatsvinden. Je krijgt praktische handvatten voor het opvoeden van jouw puber(s) met een gedragsstoornis.

Meer informatie

Basistraining Begrip voor autisme

Wil jij je basiskennis over autisme vergroten? Zou je je beter willen kunnen inleven in mensen met autisme? Volg dan deze basistraining over autisme, gegeven door Jasper Kok-Roosjen van Ontdek Autisme.

Meer informatie

Autisme BelevingsCircuit

In het Autisme Belevings Circuit laten we je de impact van autisme ervaren. Het circuit werkt als een eye-opener en realiseert in korte tijd inzichten in hoe je autismevriendelijker kunt handelen.

Meer informatie

Training Opvoeden vanuit de kracht van ADHD

Wil je dat jouw kind met AD(H)D uitgroeit tot een gelukkige volwassene vol zelfvertrouwen? En wil jij degene zijn die voor hem/haar het verschil maakt? Laat Anne van Hees je dan meenemen in een training waarin je de kwaliteiten en mogelijkheden van je kind leert kennen.

Meer informatie

Lezing Autisme anders bekijken

Deze lezing geeft inzicht in de acht belangrijkste ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme. Autisme anders bekijken leert deelnemers zoeken naar oorzaken van gedrag, waardoor u een kind met autisme beter zult begrijpen en vooral beter zal kunnen ondersteunen. Ook krijgt u uitleg over het autismepaspoort als middel om de individuele ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme in beeld te brengen.

Meer informatie

Workshop Mindfulness

In deze workshop voor ouders maak je kennis met mindfulness. Je leert wat mindfulness is en hoe het jou kan helpen in je persoonlijke dagelijkse leven. Je ontdekt en ontwikkelt nieuwe mogelijkheden om met bewuste, liefdevolle aandacht je kinderen op te voeden en te begeleiden.

Meer informatie

Lezing Hoogsensitieve kinderen herkennen

Balans en de NVA organiseren op maandagavond 13 maart een lezing over hoogsensitiviteit door expert Esther Bergsma. Deze lezing is bedoeld voor ouders, onderwijsprofessionals en zorgprofessionals.

Meer informatie

Lezing Autisme en selectief eten

Balans en NVA organiseren op dinsdagavond 4 april een lezing en tevens boekpresentatie. Karen den Dekker overhandigt een exemplaar van “O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” aan Marian Bruijnzeels, moeder van een zoon met autisme en eetproblemen.

Meer informatie

Training Autisme en prikkelverwerking

Luister, ervaar, oefen, praat, reflecteer en ontdek inzichten over prikkelverwerking. Onder leiding van ervaren trainers krijg je inzicht in prikkelverwerking bij autisme.

Meer informatie