Zelfsturing bij kinderen: grip op je gedrag

Balans College Tour in Twente

LET OP: deze lezing is vol. Stuur een e-mail naar info@balansacademy.nl voor een plekje op de reservelijst. 

Op dinsdag 16 januari komt de Balans Collegetour naar Twente. Oudervereniging Balans, Kerngroep Twente, organiseert samen met de Attendiz Academie een informatieve avond over zelfsturing bij kinderen. Gastspreker op deze avond is Diana Smidts. Zij is schrijfster van 'Gedrag in uitvoering' en 'Zelfsturing in de klas'.

Vaak wordt aangenomen dat het afhangt van de intelligentie van een kind hoe succes­vol hij of zij is - op school en daarbuiten. We denken: hoe sneller een kind de leerstof begrijpt, hoe beter het nieuwe dingen kan leren. Maar is dat ook zo?

De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er méér nodig is om op school (en daar­buiten) te kunnen presteren. Om goed nieuwe dingen te kunnen leren, moet een kind ook 'grip hebben op zijn gedrag'. Met andere woorden: het moet beschikken over effectieve zelfsturing.

Waar hangt het vanaf of een kind zijn of haar gedrag goed kan sturen? Dat heeft te maken met processen in de hersenen die we ‘executieve functies’ noemen.

In deze lezing neemt Diana Smidts je mee op reis door het (lerende) kinderbrein. Ze geeft antwoord op vragen als: hoe leert een kind grip te krijgen op zijn/haar gedrag?, wat mag je verwachten aan zelfstandigheid? en hoe kun je zelfsturing stimuleren?

De toegang voor deze lezing is gratis, maar we vragen je wel om je aan te melden door hieronder op AANMELDEN te klikken en het formulier in te vullen. Vol = vol.

Informatie

 • Locatie

  MFA 't Berflo, Apolloplein 1, Hengelo

 • Data

  16-01-2018

 • Tijd

  19.30 uur tot 21.30 uur

 • Prijs

  € 0,00
  € 0,00 (leden)

 • Trainers

  Diana Smidts

Deze workshop is vol
Diana Smidts

Diana Smidts

Diana Smidts Is GZ-psycholoog Kind & Jeugd en aan de University of Melbourne gepromoveerd op de ontwikkeling van executieve functies bij kinderen van drie tot zeven jaar. Samen met Mariëtte Huizinga schreef zij het boek Gedrag in uitvoering, waarin verschillende soorten gedragsproblemen besproken worden en praktische adviezen gegeven worden om hiermee om te gaan. Daarnaast is zij een veelgevraagde spreker en trainer op het gebied van executieve functies en gedragsstoornissen.