Workshop Mindfulness

Het opvoeden van kinderen is fantastisch, maar het is niet altijd even makkelijk. Ouders, en zeker ouders van kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen kunnen soms best een steuntje in de rug gebruiken. Vragen om hulp, training en ondersteuning bij de opvoeding is geen teken van zwakte maar juist een teken dat je je verantwoordelijkheid als ouder serieus neemt. Je kind verdient het en jij verdient het zelf ook!

Mindfulness kan heel goed werken als zo'n steuntje in de rug. In deze workshop krijg je een beeld van wat mindfulness voor jou en voor de opvoeding van je kind(eren) kan betekenen.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor ouders en andere opvoeders van kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornis(sen).

Doel
Je leert wat mindfulness is en hoe het jou kan helpen in je persoonlijke dagelijkse leven. Je ontdekt en ontwikkelt nieuwe mogelijkheden om met bewuste, liefdevolle aandacht je kinderen op te voeden en te begeleiden. Daarnaast leer je op een liefdevolle en vriendelijke manier aandacht voor jezelf te ontwikkelen.

Inhoud
Tijdens deze workshop ga je zelf met een aantal oefeningen ervaren hoe mindfulness je kan ondersteunen bij de opvoeding van je kind(eren). Er is aandacht voor de dagelijkse moeilijkheden die je als ouder kunt ervaren bij de opvoeding en begeleiding van je kind(eren). Daarnaast kun je als ouder zo'n grote druk ervaren door wat dan ook, dat je geen aandacht meer hebt voor jezelf en je eigen behoeften. Mindfulness kan in beide situaties (dus in relatie tot je kinderen, maar ook in relatie tot jezelf) veel ondersteuning bieden. In ervaringsgerichte oefeningen ga je hiermee aan de slag. Huiswerkopdrachten, zodat ouders ook na de workshop met mindfulness aan de slag kunnen gaan.

Extra
Tijdens deze workshop maak je kennis met mindfulness en wat het voor jou en voor de opvoeding van je kinderen kan betekenen. Om echt diepgaand te leren hoe je mindfulness kunt gebruiken in je leven, raden we je aan na deze workshop een 8-weekse training Mindfulness te volgen. Bij voldoende aanmeldingen zal er via Balans een 8-weekse training Mindfulness worden gestart.

Recensie geplaatst op www.balanszoekenvind.nl:
"
Ik ben zeer tevreden over de door Edith gegeven mindfulnesstraining. De training sloot aan bij mijn verwachtingen en wensen, alle oefeningen werden goed uitgelegd, begeleid en nabesproken. Het was voor mij ideaal dat het doordat het een individuele training was zo flexibel was met de data en tijden en ook dat er tijdens de lessen meer ruimte was voor persoonlijke ervaringen en aanpassingen en daar speelde Edith goed op in. Ik kan het geleerde zeker toepassen, maar dat gaat niet vanzelf en ik zal er aan moeten blijven werken om erbij stil te staan, tijd voor te nemen etc. Gelukkig merk ik steeds als ik even minder mediteer dat dat een negatief effect heeft, dus dat motiveert om het snel weer op te pakken."

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Tijd

  19.30 uur tot 21.30 uur

 • Prijs

  € 45,00
  € 30,00 (leden)

 • Trainers

  Edith te Hennepe

Aanmelden nog niet mogelijk
Edith te Hennepe

Edith te Hennepe

Edith te Hennepe is Onderwijskundige, Mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundige (een van haar kinderen heeft DCD). Na een carrière als adviseur, trainer en leidinggevende in de zorgsector, is ze gestart met haar Mindfulness Praktijk. Ze begeleidt nu volwassenen, jongeren en kinderen met mindfulness bij het ontwikkelen van meer bewustzijn, zelfinzicht, aandacht en concentratie. Edith geeft trainingen en workshops aan groepen volwassenen en jongeren, o.a. binnen organisaties in het onderwijs. Daarnaast geeft ze individuele begeleiding aan volwassenen, jongeren en kinderen. Meer informatie over Edith te Hennepe is ook te vinden op www.mindfulness-praktijk.nl