Workshop Leren van ervaring

Een kijkje in het hoofd van een jongen van vijftien jaar met autisme

Let op: de workshop op 27 maart is een try-out. Dit betekent dat het de eerste keer is dat Saskia en Merlijn deze workshop verzorgen en dat we deze workshop daarom tegen een zeer gunstig tarief kunnen aanbieden. We ontvangen na afloop graag je feedback om de workshop daarna te kunnen optimaliseren. 

Deze workshop richt zich, in tegenstelling tot de workshop van afgelopen december, alleen op ouders. Voor onderwijs- en zorgprofessionals volgen er later nieuwe mogelijkheden.

Doelgroep
Ouders/verzorgers van kinderen met autisme. 

Doel
Het doel van deze workshop is om kennis en ervaringen te delen met ouders.

Inhoud
Merlijn laat aan de hand van eigen gemaakte filmpjes zien wat autisme en overgevoelig zijn voor prikkels voor hem inhoudt. Wat gebeurt er in zijn hersenen en hoe komt het dat hij wel twee jaar fulltime naar school kon, terwijl het verder niet goed gelukt is op een school?

Saskialegt een stukje theorie uit en zal de vragen aan Merlijn stellen zodat hij zijnverhaal goed kan vertellen.

Er is veel ruimte om vragen te stellen.

Achtergrond
Merlijn heeft maar een paar jaar op verschillende scholen gezeten en heeft veel thuisgezeten. Door middel van thuisprogramma’s is er gewerkt aan zijn ontwikkeling.Eerst sociaal emotioneel en taal en daarna aan schoolse cognitieve vaardigheden.

Door alle ervaringen van Merlijn op scholen met verschillende leerkrachten is hij goed in staat om te vertellen wat wel en niet werkt voor hem. Hij geeft inzicht in wat autisme hebben voor hem betekent en waardoor hij soms slecht kan functioneren. Merlijn kan heel duidelijk vertellen over zijn gevoel en dat maakt het indrukwekkend om naar zijn verhaal te luisteren. Omdat hij goed is in oplossingen vinden, heeft hij ook tips voor ouders. Merlijn vindt het belangrijk om andere kinderen met autisme te helpen.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  27-03-2018

 • Tijd

  19.00 uur tot 21.30 uur

 • Prijs

  € 10,00
  € 0,00 (leden)

 • Trainers

  Saskia Buma
  Merlijn Goldsack

Deze workshop is vol
Saskia Buma

Saskia Buma

Saskia Buma is moeder van twee zonen met autisme en autisme specialist. Ze is trainer bij de autisme academie en bij Lotje@co.

“Dankzij mijn twee zonen en alle opleidingen die ik gedaan heb, beschik ik inmiddels over een schat van kennis op het gebied van autisme. Ik heb met vallen en opstaan veel geleerd. Wat werkt wel en wat niet? Hoe los je problemen op waar je tegenaan loopt? En hoe verander je je eigen houding. Mijn missie is meewerken aan een autisme vriendelijke wereld. Waarin iedereen gelijkwaardig mee kan doen op zijn eigen manier.”

Merlijn Goldsack

Merlijn Goldsack

Merlijn Goldsack is een jongen van vijftien jaar met autisme. “Ondanks de last die ik heb van dagelijkse sensory overload ( het gevoel dat ik elke dag weer een marathon moet lopen) ben ik ook gewoon een jongen van 15 jaar die zijn dag doorkomt zoals elk mens. Ik spreek af met mijn vrienden en laat elke dag mijn honden uit. Ik kan niet naar school vanwege overprikkeling en onderprikkeling maar wil wel een HAVO diploma halen via andere wegen. Daarnaast ben ik bezig als filmer en editen en wil ik daar later mijn geld mee verdienen."