Workshop DCD

Alleen problemen met motoriek?

Doelgroep
Ouders en verzorgers

Inhoud
Kinderen met DCD ervaren motorische problemen, maar vaak is er ook sprake van nevenproblematiek. Zo kan er tevens sprake zijn van een aandachtstekort, leerproblemen of problemen met sociale afstemming. Organiseren en plannen van dagelijkse activiteiten is een veel voorkomend struikelblok. De onzichtbaarheid van DCD leidt vaak tot onbegrip van de omgeving op school, in de familie, maar ook bij vrijetijdsbesteding. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel kinderen met DCD een laag zelfbeeld hebben.

In deze workshop wordt de impact van DCD op de dagelijkse vaardigheden van kinderen zichtbaar gemaakt door middel van fotoverhalen, ervaringsopdrachten en filmfragmenten. Kinderen met DCD komen zelf aan het woord: wat helpt hen en hoe hebben zij geleerd met hun problemen om te gaan of ze te overwinnen. Het doel van de workshop is om de kinderen (nog) beter te begrijpen en praktische tips te krijgen voor dagelijkse activiteiten thuis en op school. Na deelname krijgen deelnemers per mail een reader toegestuurd met extra informatie en advies.

Het landelijk netwerk DCD ondersteunt deze avond. Binnen dit netwerk werken (para)medici, gedragsdeskundigen en wetenschappers samen aan een landelijke richtlijn voor diagnostiek en behandeling van kinderen met DCD.

Let op: de workshop op woensdag 1 maart is vol. Wil je een plekje op de reservelijst? Mail dan naar info@balansacademy.nl.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  01-03-2017

 • Tijd

  19.30 uur tot 21.30 uur

 • Prijs

  € 17,50
  € 10,00 (leden)

 • Trainers

  Annelies de Hoop

Aanmelden niet meer mogelijk
Annelies de Hoop

Annelies de Hoop

Annelies de Hoop heeft ruim 20 jaar als ergotherapeut gewerkt in de kinderrevalidatie en in de ambulante begeleiding van de Mytylschool Tilburg. Naast het behandelen adviseerde en begeleidde zij kinderen met motorische problemen in basisscholen. Sinds 2003 is de diagnostiek en behandeling/begeleiding van kinderen met DCD haar specifieke aandachtsgebied. Zij is lid van de landelijke stuurgroep DCD. Met het team van de Mytylschool Tilburg heeft zij de film “DCD, motorisch onhandig”, de DCD website en het Foto-interview ontwikkeld. Sinds twee jaar werkt zij als consulent passend onderwijs bij een samenwerkingsverband, waarbij zij basisscholen ondersteunt bij kinderen met specifieke ondersteuningsbehoeften op het gebied van bewegen, leren en gedrag. Vanuit haar eigen bedrijf X11-ergotherapie&onderwijs (www.datkanX11.nl) biedt zij trainingen en workshops aan.