Training Autisme en prikkelverwerking - tweedaagse

Balanceren tussen draagkracht en draaglast

Luister, ervaar, oefen, praat, reflecteer en ontdek inzichten over prikkelverwerking. Onder leiding van ervaren trainers krijg je inzicht in prikkelverwerking bij autisme.

We hebben de training uitgebreid naar een tweedaagse training. Dezelfde onderwerpen worden behandeld, maar er is meer tijd voor verdieping naar praktische tips en hoe om te gaan met prikkelverwerking en autisme, voor jouw specifieke situatie. Daarnaast ga je in deze training oefenen met het kunnen uitleggen van basiskenmerken van prikkelverwerking aan anderen. Oftewel, er is aandacht voor psycho-educatie. Er wordt in subgroepjes gewerkt aan opdrachten, zodat de theorie beter wordt verwerkt. Inzicht is de eerste stap naar de oplossing.

Doordat er een tweede dag aan de training is toegevoegd, krijg je meer tijd om alle informatie te verwerken en toe te passen. Dit betekent dat we tijdens trainingsdag 2 ook terugkijken naar trainingsdag 1 en wat je uit deze dag hebt gehaald en misschien al toegepast in de praktijk. Op deze manier haal je het optimale uit deze training.

Mensen met autisme nemen de wereld rondom hen heen op een andere manier waar. Zintuiglijke ervaringen zoals hypo- en hypersensiviteit en monoverwerking van prikkels komen zeer vaak voor bij mensen met autisme. Dat proces is onzichtbaar, maar de gevolgen van onder- of overprikkeling worden vaak zichtbaar in het gedrag of bij het uiten van de emoties. Tijdens deze training van een dag gaan we dieper in op gevolgen van deze andere manier van prikkelverwerking en bekijken we hoe we hierop in kunnen spelen.

Uitgangspunten van de training
Ieder persoon die zoekt naar balans op het gebied van prikkelverwerking, doet tijdens deze dag kennis, verdiepende inzichten, antwoorden én praktische tips op. Daarmee kun je direct aan de slag. We benaderen het onderwerp vanuit verschillende theoretische en praktische invalshoeken. We bieden op verschillende wijze kennis en inzichten aan over prikkelverwerking (luisteren, reflecteren, lezen en ervaren).

Inhoud van de training
Na de inleiding krijg je uitleg over de theorie en oefen je hiermee. We starten met waar prikkels vandaan komen, hoe ze worden verwerkt in de hersenenen, welk nut ze hebben en hoe ermee om te gaan bij een verstoorde registratie als hypo- of hyperresponsiviteit. Diverse praktische voorbeelden gebruiken we ter ondersteuning. Marian sluit hierop aan vanuit haar ervaringsdeskundigheid, met voorbeelden, mogelijkheden en (eventuele) oplossingen.

Praktische informatie
Deze training Autisme en prikkelverwerking duurt twee dagen, van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd.

Ter voorbereiding op de training krijg je informatie  toegestuurd, met onder meer een paar vragen en wat leeswerk.
De training is geschikt voor professionals uit de zorg en onderwijs, maar ook voor deelnemers van wijkteams, bestuursleden, verenigingen en ouderinitiatieven. Uiteraard zijn ook ouders, partners, broers en zussen en mensen met autisme zelf welkom. We gaan praktisch en doelgericht aan de slag, in een ontspannen sfeer. We werken in een overzichtelijke groep van maximaal 16 personen.

De training is inclusief:
• Koffie, water, thee en lunch.
• Bewijs van deelname.

Certificaat & accreditatie
Na afloop van de training krijg je een certificaat van deelname.

Accreditatie SKJ: IDnummer SKJ199164, 8 punten
Accreditatie Registerleraar: registratienummer SD32MNQxXY, 8 punten

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? Op een locatie naar jouw keuze? Of wil je het programma toespitsen op jouw organisatie? Mail voor informatie over een in company naar training naar info@balansacademy.nl.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  10-02-2018
  21-02-2018

 • Tijd

  09.00 uur tot 16.00 uur

 • Prijs

  € 265,00
  € 230,00 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Marian Bruijnzeels

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  06-06-2018
  08-06-2018

 • Tijd

  09.00 uur tot 16.00 uur

 • Prijs

  € 265,00
  € 230,00 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Marian Bruijnzeels

Aanmelden
Jasper Kok-Roosjen

Jasper Kok-Roosjen

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden, kennis en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Vandaar dat ik ook regelmatig verwijs naar de ijsberg; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er veel onzichtbaar ijs. Als je hierbij de vergelijking trekt naar mensen, zien we aan de buitenkant zichtbaar gedrag, kennis, vaardigheden. Echter, onzichtbaar, zijn er aan de binnenkant gedachten, gevoelens en de onzichtbare beleving van autisme. Indien er sprake is van bijvoorbeeld vervelend gedrag is het volgens mij belangrijk om te reageren op de oorzaak die hier aan vooraf is gegaan. Verander de oorzaak en het gedrag verandert automatisch mee!”

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels is ervaringsdeskundige bij Ontdek Autisme. Zij is moeder van een volwassen zoon met autisme en zij heeft zelf een late diagnose autisme. Haar expertise ligt op het gebied van de complexiteit rondom autisme. Meer informatie: www.autismevanuitdetail.nl/marian-bruijnzeels.