Training Autisme en prikkelverwerking - tweedaagse

Balanceren tussen draagkracht en draaglast

Het is de kunst om per persoon prikkels op maat aan te bieden en te reguleren. De gevolgen van onder- en overprikkeling kunnen er hetzelfde uitzien, dus is het belangrijk om je hier bewust van te zijn. Tijdens deze training doe je basiskennis rondom prikkelverwerking op, krijg je verdiepende inzichten, antwoorden en praktische tips. Bovendien behandelen we de mogelijkheden van professionals op dit gebied, zodat je bewuster wordt naar wie je eventueel kan doorverwijzen.

Zo ziet de training eruit


Inhoud van de training
Na de inleiding krijg je uitleg over de theorie en oefen je hiermee. We starten met waar prikkels vandaan komen, hoe ze worden verwerkt in de hersenenen, welk nut ze hebben en hoe ermee om te gaan bij een verstoorde registratie als hypo- of hyperresponsiviteit. Diverse praktische voorbeelden gebruiken we ter ondersteuning. Marian sluit hierop aan vanuit haar ervaringsdeskundigheid, met voorbeelden, mogelijkheden en (eventuele) oplossingen.

Praktische informatie
Deze training Autisme en prikkelverwerking duurt twee dagen, van 9 tot 16 uur. Het volledige programma krijg je voorafgaand de training via e-mail opgestuurd.

Ter voorbereiding op de training krijg je informatie  toegestuurd, met onder meer een paar vragen en wat leeswerk.

De training is inclusief:
• Koffie, water, thee en lunch.
• Bewijs van deelname.

Certificaat & accreditatie
Na afloop van de training krijg je een certificaat van deelname. Dit geldt alleen wanneer je beide trainingsdagen volgt!

Accreditatie SKJ: IDnummer SKJ199164, 8 punten
Accreditatie Registerleraar: registratienummer SD32MNQxXY, 8 punten

Wil je de training samen met collega’s, verenigingsleden of een andere groep volgen? Op een locatie naar jouw keuze? Of wil je het programma toespitsen op jouw organisatie? Mail voor informatie over een in company naar training naar info@balansacademy.nl.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  21-02-2018

 • Tijd

  09.00 uur tot 16.00 uur

 • Prijs

  € 265,00
  € 230,00 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Marian Bruijnzeels

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  06-06-2018
  08-06-2018

 • Tijd

  09.00 uur tot 16.00 uur

 • Prijs

  € 265,00
  € 230,00 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Marian Bruijnzeels

Aanmelden niet meer mogelijk
Jasper Kok-Roosjen

Jasper Kok-Roosjen

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden, kennis en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Vandaar dat ik ook regelmatig verwijs naar de ijsberg; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er veel onzichtbaar ijs. Als je hierbij de vergelijking trekt naar mensen, zien we aan de buitenkant zichtbaar gedrag, kennis, vaardigheden. Echter, onzichtbaar, zijn er aan de binnenkant gedachten, gevoelens en de onzichtbare beleving van autisme. Indien er sprake is van bijvoorbeeld vervelend gedrag is het volgens mij belangrijk om te reageren op de oorzaak die hier aan vooraf is gegaan. Verander de oorzaak en het gedrag verandert automatisch mee!”

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels is ervaringsdeskundige bij Ontdek Autisme. Zij is moeder van een volwassen zoon met autisme en zij heeft zelf een late diagnose autisme. Haar expertise ligt op het gebied van de complexiteit rondom autisme. Meer informatie: www.autismevanuitdetail.nl/marian-bruijnzeels.