Training Angst in de klas

Iedereen is wel eens bang. Dat is heel natuurlijk en eigenlijk ook wel handig, bijvoorbeeld voor als er gevaar dreigt. Maar wat als er leerlingen in je klas zitten die erg bang zijn terwijl dat helemaal niet nodig is? Denk aan angst voor een klein spinnetje, angst voor een spreekbeurt, bang zijn dat je vader overlijdt terwijl hij niet ziek is. 

Leerlingen kunnen bang zijn om veel verschillende redenen. Omdat ze vaak niet kunnen verwoorden wat hen dwarszit, krijgen ze vage klachten zoals buikpijn. In deze training leer je zulke signaleren te herkennen. Voor de leerlingen is het belangrijk dat je angsten snel signaleert. En als er angst is, help je ze door erover te praten. Hoe doe je dat? Daar gaan we in deze training mee aan de slag. 

Deze training is opgezet samen met de Angst, Dwang en Fobie Stiching (www.adfstiching.nl) en sluit aan bij hun lesmateriaal over angst. 

Voor deze training vragen we validatie bij het Registerleraar aan. 

Deze training is nog niet ingepland. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar info@balansacademy.nl. We verzorgen deze training ook in company, dus voor jullie team op je eigen school. 

Informatie

  • Locatie

    Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

  • Tijd

    09.00 uur tot 12.00 uur

  • Prijs

    Beschikbaar op aanvraag

  • Trainers

Aanmelden nog niet mogelijk