Ontmoeting met Aaltje van Zweden

interview over haar nieuwste boek Om wie je bent

Balans en de NVA organiseren op woensdagavond 31 januari een ontmoeting met Aaltje van Zweden. Tijdens deze ontmoeting interviewt Beatrice Keunen, hoofdredacteur van Balans Magazine, Aaltje over haar nieuwste boek Om wie je bent. Deze ontmoeting is bedoeld voor ouders, onderwijs- en zorgprofessionals. 

Aaltje van Zweden is moeder van vier  kinderen, onder wie Benjamin (27) die op zijn vijfde gediagnosticeerd werd met  autisme. Haar man is dirigent Jaap van Zweden. In het boek beschrijft ze de zoektocht naar de ontwikkelingskansen en het  levensgeluk van Benjamin. En intussen helpt haar loepzuiver spiegelende zoon  ook háár om zichzelf te worden. 

Tijdens deze avond krijg je een inkijkje in de levensgeschiedenis van Aaltje van Zweden, zoals ze deze ook beschrijft in haar openhartige boek. De avond is als volgt opgebouwd:

19.00 - 19.15 uur: zaal open, inloop met koffie en thee
19.15 - 20.15 uur: interview
20.15 - 20.30 uur: pauze en signeren
20.30 - 21.15 uur: vragen stellen

Lees hier het artikel 'Ieder kind verdient hoop' uit Balans Magazine.  

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  31-01-2018

 • Tijd

  19.15 uur tot 21.15 uur

 • Prijs

  € 10,00
  € 0,00 (leden)

 • Trainers

  Aaltje van Zweden

Aanmelden niet meer mogelijk
Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden-van Buuren (1963) is getrouwd met Jaap van Zweden, die vanaf september 2018 de nieuwe chef-dirigent van het New York Philharmonic is. Ze hebben vier kinderen. De diagnose autisme van zoon Benjamin leidde in 1996 tot de oprichting van Stichting Papageno, die steun verleent aan gezinnen met kinderen met autisme. In 2015 opende Aaltje van Zweden het Papageno Huis, een huis voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met autisme.In november 2016 ontving zij de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten.

(fotografie Ruud Pos)