Masterclass Autismekompas

Ontwikkelingsmogelijkheden vergroten met deze verdiepende module.

Autisme kan in allerlei gewone, dagelijkse situaties leiden tot misverstanden en onbegrepen gedrag. Reageren op het gedrag heeft niet altijd invloed op de oorzaak, dus dat zal doorgaans niet leiden tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Met het Autismekompas krijg je een hulpmiddel om gedrag en gevoelens in een context te plaatsen en om te begrijpen wat je in die situaties kunt doen. Het Autismekompas leidt hierom geregeld tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen, zodat iemand weer verder kan met zijn/haar ontwikkeling.

Voorafgaand aan deze masterclass krijg je een uitgebreid document opgestuurd, waarmee je deze module gaat voorbereiden. In het document worden diverse termen toegelicht,  staan literatuurverwijzingen en vind je de vragen, die gebruikt worden bij het invullen van het kompas. De voorbereidingstijd is afhankelijk van jouw voorkennis en jouw bijkomende vragen en zal zo'n 2 tot 3 uur duren. Vragen over het proces kun je al vooraf stellen aan Marian en Jasper, via info@ontdekautisme.nl, zodat je verder geholpen wordt als je even vastloopt.

Klik hier om het autismekompas te downloaden. 

Uiteraard kun je ook vooraf de Basistraining volgen als je onvoldoende op de hoogte bent van de termen, die genoemd staan in het kompas.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  14-04-2018

 • Tijd

  09.30 uur tot 12.30 uur

 • Prijs

  € 57,50
  € 47,50 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Marian Bruijnzeels

Aanmelden
Jasper Kok-Roosjen

Jasper Kok-Roosjen

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden, kennis en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Vandaar dat ik ook regelmatig verwijs naar de ijsberg; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er veel onzichtbaar ijs. Als je hierbij de vergelijking trekt naar mensen, zien we aan de buitenkant zichtbaar gedrag, kennis, vaardigheden. Echter, onzichtbaar, zijn er aan de binnenkant gedachten, gevoelens en de onzichtbare beleving van autisme. Indien er sprake is van bijvoorbeeld vervelend gedrag is het volgens mij belangrijk om te reageren op de oorzaak die hier aan vooraf is gegaan. Verander de oorzaak en het gedrag verandert automatisch mee!”

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels

Marian Bruijnzeels is ervaringsdeskundige bij Ontdek Autisme. Zij is moeder van een volwassen zoon met autisme en zij heeft zelf een late diagnose autisme. Haar expertise ligt op het gebied van de complexiteit rondom autisme. Meer informatie: www.autismevanuitdetail.nl/marian-bruijnzeels.