Lezing Mindful opvoeden in een druk bestaan

Balans College Tour in Hoek van Holland

Op dinsdag 24 april komt de Balans College Tour naar Hoek van Holland. Oudervereniging Balans organiseert samen met de gemeente Rotterdam een informatieve avond over mindful ouderschap. Gastspreker op deze avond is Susan Bögels. Zij is schrijfster van het boek 'Mindful opvoeden in een druk bestaan'.

Soms lijkt het ouderschap vooral uit een eindeloze to-dolijst te bestaan: je kinderen ophalen van de crèche of van school, ze naar de sportclub brengen, een oppas regelen, ze in bad doen en naar bed brengen. Vaak voel je je als ouder gevangen in een korset van taken die je moet afwerken, zonder echt van je kind te kunnen genieten.

Psychotherapeut Susan Bögels is de grondlegger van de methode Mindful Parenting en geeft al jaren cursussen daarin. Voor het eerst deelt zij haar methode met een breed publiek, waarbij zij ook put uit haar eigen ervaringen als moeder en als kind. Op toegankelijke wijze toont Bögels hoe je een balans kunt vinden tussen de doe- en de zijn-modus in de omgang met je kinderen, hoe je om kunt gaan met stress, ruzie en schuldgevoel en hoe je op een eenvoudige manier bewuste en onbevooroordeelde aandacht kunt cultiveren. De combinatie van theorie en oefeningen die makkelijk in de dagelijkse praktijk zijn in te passen, maakt haar boek tot een ideale cursus mindful ouderschap.

De toegang voor deze lezing is gratis, maar we vragen je wel om je aan te melden door hieronder op AANMELDEN te klikken en het formulier in te vullen. Vol = vol.

Informatie

 • Locatie

  Van Rijckevorselschool, Mercatorweg 155, Hoek van Holland

 • Data

  24-04-2018

 • Tijd

  19.30 uur tot 21.30 uur

 • Prijs

  € 0,00
  € 0,00 (leden)

 • Trainers

  Susan Bögels

Deze workshop is vol
Susan Bögels

Susan Bögels

Susan Bögels is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze is als professor verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Verder is ze directeur van UvA minds en UvA minds You. Ze heeft veel internationale publicaties op het gebied van de ontwikkelings- en klinische psychologie op haar naam staan.