Eendaagse training: Problemen oplossen van kinderen met AD(H)D

Ondanks de goede intenties van zijn ouders, leerkrachten en hulpverleners, verbrak Arno de Poorter de relatie met zijn ouders. Zijn ouders misten hem jaren, zijn docenten/hulpverleners hadden het gevoel gefaald te hebben en Arno zelf raakte de weg kwijt. Zo kreeg hij problemen op school, raakte verslaafd en kwam in aanraking met justitie. Op basis van zijn kennis als psycholoog en ervaringen als kind met ADHD heeft hij in samenwerking met de BalansAcademy de training 'Problemen oplossen van kinderen met AD(H)D' ontwikkeld.

In deze training leren de deelnemers hoe ze een kind met ADHD kunnen helpen bij het oplossen van hun problemen om zo te voorkomen dat ze uit huis geplaatst en van school gestuurd worden, verslaafd raken of met justitie in aanraking komen:

- tegen welke problemen een kind met ADHD aanloopt
- hoe het komt dat problemen niet worden opgelost
- wat de gevolgen zijn van veel onopgeloste problemen
- wat er wél dient te gebeuren om de problemen op te lossen
- wat kinderen met AD(H)D goed kunnen

Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  08-03-2018

 • Tijd

  10.00 uur tot 17.00 uur

 • Prijs

  € 180,00
  € 150,00 (leden)

 • Trainers

  Arno de Poorter

Aanmelden niet meer mogelijk
Arno de Poorter

Arno de Poorter

Als kind en als gevolg van mijn ADHD liet ik gedrag zien dat anders was. Mijn ouders, docenten en hulpverleners probeerden mij ‘normaal’ gedrag aan te leren. Ik voelde me afgewezen en kwam in verzet. Dit duurde tot ver na de pubertijd. Als volwassene stopte ik met hen de schuld te geven en ging naar mezelf kijken. Toen vond er een cruciale verandering plaats in de manier waarop ik met hen omging. Doordat ik mezelf had leren kennen, kon ik uitleggen wat ik nodig had. Dit zorgde ervoor dat zij mij konden geven wat ik nodig had en zag ik dat ze altijd het beste met me voor hadden gehad. Op basis van dit proces en mijn kennis als psycholoog ben ik tien jaar geleden Hulp bij ADHD begonnen. Ik begeleid mensen met ADHD en geef trainingen aan ouders, docenten en hulpverleners.