Autisme BelevingsCircuit

Doelgroep
Het AutismeBelevingsCircuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen.

Doel
Het doel van het circuit is om je de impact van autisme te laten ervaren en inzicht te krijgen in hoe je autismevriendelijker kan handelen.

Inhoud
Tijdens het circuit leer je aan de hand van 10 opdrachten:

 • hoe je zelf informatie verwerkt (bewustwording);
 • hoe het is als iets alledaags erg lastig gaat;
 • hoe je gehecht bent aan duidelijke structuur, herhaling, context, schijnbare vanzelfsprekendheden en duidelijke communicatie;
 • welke uitwerking overprikkeling, gebrek aan overzicht, negatieve feedback, plotselinge veranderingen hebben;
 • welke (basis)behoeften jij zelf (onbewust) hebt en wat een ander (met autisme) dus ook nodig heeft;
 • hoe verbinding te maken met de ander (met autisme);
 • begrip te krijgen voor de impact van autisme.


Het Circuit werkt als een eye-opener en realiseert in korte tijd inzichten in hoe autismevriendelijker te handelen.

Het Autisme Belevings Circuit wordt verzorgd door trainer Jasper Kook-Roosjen van Ontdek  Autisme. Hij werkt samen met een ervaringsdeskundige trainer. Een persoon met autisme vertelt uit eigen ervaring de meest treffende voorbeelden vanuit zijn/ haar autisme. De opdrachten die worden gedaan tijdens het Circuit zijn een onderdeel van het officiële Autisme Belevings Circuit van het kenniscentrum Autisme Centraal. Jasper is hierin gecertificeerd en heeft een licentie om dit te mogen aanbieden. Hij heeft het Circuit overigens uitgebreid met extra eigen opdrachten, zodat we in staat zijn om het Circuit aan grote groepen mensen aan te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ervaren van onderprikkeling!? Wij hebben de mogelijkheden om ook dit aan jou te laten ervaren!

De ervaringen die je opdoet tijdens Circuit koppelen we aan de verschillende theorieën over autisme.

Je hoeft geen eigen belevingen te delen en je kan in privacy en stilte je ervaring verwerken naar bruikbare autismevriendelijke tips.

In een korte tijd krijg je inzicht in de impact van de onzichtbare impact van autisme.

Wij koppelen jouw beleving voortdurend aan wat er nodig zou zijn voor een goede communicatie tussen mensen met en zonder autisme.

Je krijgt een naslagwerk mee en gaat naar huis met minsten 10 praktische AutismeVriendelijke tips & gegarandeerd meer begrip voor autisme en de diversiteit in onze samenleving.

Heb je een kortingscode voor het ABC ontvangen? Geef in het aanmeldformulier aan dat je GEEN lid bent van Balans of NVA en vul vervolgens de kortingscode in, in het veld "COUPONCODE". De korting wordt dan automatisch verwerkt.  • Het circuit is gevalideerd door het Registerleraar voor 2 registratie-uren.
 • Accreditatie voor SKJ is toegekend: 4,5 uur. 

Informatie

 • Locatie

  Oudervereniging Balans, Weltevreden 4a, de Bilt

 • Data

  18-09-2018

 • Tijd

  19.00 uur tot 22.00 uur

 • Prijs

  € 57,50
  € 47,50 (leden)

 • Trainers

  Jasper Kok-Roosjen
  Ervaringsdeskundige Marc Beek

Deze workshop is vol
Jasper Kok-Roosjen

Jasper Kok-Roosjen

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer zijn dan wat wij in eerste instantie zien aan gedrag, vaardigheden, kennis en eventuele vastgestelde ‘diagnose’. Vandaar dat ik ook regelmatig verwijs naar de ijsberg; boven water zie je alleen een kleine top, maar onder water is er veel onzichtbaar ijs. Als je hierbij de vergelijking trekt naar mensen, zien we aan de buitenkant zichtbaar gedrag, kennis, vaardigheden. Echter, onzichtbaar, zijn er aan de binnenkant gedachten, gevoelens en de onzichtbare beleving van autisme. Indien er sprake is van bijvoorbeeld vervelend gedrag is het volgens mij belangrijk om te reageren op de oorzaak die hier aan vooraf is gegaan. Verander de oorzaak en het gedrag verandert automatisch mee!”

Ervaringsdeskundige Marc Beek

Ervaringsdeskundige Marc Beek

"Nadat ik de diagnose autisme kreeg, kan ik hobbels beter vermijden of beter nemen. Omdat ik van beroep publieksvoorlichter ben zet ik mij graag in om het beeld dat van autisme bestaat in de samenleving, positief te beïnvloeden. Daarvoor werk ik onder andere binnen het programma Vanuit Autisme Bekeken, geef regelmatig lezingen en interviews op persoonlijke titel en heb een Autisme BelevingsWandeling bedacht: een variant op het Autisme Belevings Circuit, maar dan in de natuur."